Rady a tipy

Kúpte si diaľničnú známku! Ale kde a ako?

Maďarsko je vďaka svojej centrálnej polohe dôležitou destináciou pre ľudí, ktorí chcú stráviť dovolenku v srdci Európy, alebo ktorí cestujú cez túto krajinu, aby spoznali krásy okolitých krajín, alebo aby len navštívili svojich blízkych počas leta.   

Pred dovolenkou je veľké nielen vzrušenie, ale aj stres, pretože každý chce zorganizovať dokonalú cestu bez akýchkoľvek problémov. Jedným z veľmi dôležitých faktorov je cestná a mýtna sieť krajín, pretože ak nemáte dostatočné informácie, môžete ľahko dostať pokutu a preto sme pre vás zhromaždili informácie o možnosti zakúpenia diaľničnej známky v Maďarsku. Maďarské diaľnice sú spoplatnené, takže ak budete používať maďarské diaľnice bez platnej diaľničnej známky, môžete dostať vysokú pokutu a preto vám odporúčame zaobstarať si diaľničnú známku ešte pred cestou, aby ste sa vyhli zbytočným pokutám.   

Existujú tri jednoduché spôsoby, ako si kúpiť maďarskú diaľničnú známku, z ktorých prvý je kúpiť si ju na hraniciach na k tomu určených miestach. Výhodou je, že s vhodnou pomocou si môžete byť istí, že dostanete známku správnej kategórie, a pri zadávaní údajov o vašom vozidle je malá pravdepodobnosť chyby. Nevýhodou je, že musíte stáť v rade, často je papierová známka drahšia a musíte si dávať pozor, aby nedošlo k jej poškodeniu.   

 

Ale čo potom, ak si zabudnem kúpiť známku na hranici?   

V takom prípade je stále možné kúpiť známku na niektorej z čerpacích staníc, ale je tu väčšia pravdepodobnosť chyby pri zadávaní evidenčného čísla, medzinárodnej poznávacej značky a výbere kategórie, pretože je tu väčšia tlačenica a dlhšie je treba stáť v rade. Nevýhodou fyzickej známky je, že ak si počas používania spoplatnenej cesty všimnete, že nemáte známku, môžete ľahko premeškať 60-minútovú odkladnú lehotu, čo bude mať za následok vyrubenie pokuty.   

 

Choďte naisto, diaľničnú známku si kúpte ešte pred tým, než vyrazíte na cestu!  

Treťou možnosťou zakúpenia známky je elektronická diaľničná známka, teda online diaľničná známka, ktorá sa odporúča najviac. Medzi jej výhody patrí skutočnosť, že si ju môžete kúpiť pred cestou, takže ju nezabudnete, nemusíte sa registrovať, stačí vyplniť správne údaje a môžete zaplatiť kreditnou kartou bez čakania v rade, čím sa vyhnete zbytočnej strate času, a diaľničná známka, ktorú dostanete e-mailom, má menšiu pravdepodobnosť poškodenia alebo straty ako papierová známka. Navyše, ak si ju zabudnete kúpiť vopred, máte väčšiu šancu vyhnúť sa pokute, pretože nemusíte hľadať fyzické miesto do 60 minút. 



EN DE RO HU SK
Táto webová stránka používa cookies s cieľom poskytnúť návštevníkom stránky lepší používateľský zážitok. Ďalšie informácie