Rady a tipy

Zmena maďarskej diaľničnej nálepky v roku 2024

Za používanie diaľnic sa v Maďarsku platí a s príchodom Nového Roka priniesol veľa nových zmien. Preto sme zozbierali všetky dôležité informácie o využívaní maďarských diaľnic, aby cesta bola bez stresu a bez sankcií! 

  

Rozšíril sa zoznam spoplatnených ciest 

K existujúcim spoplatneným úsekom ciest pribudli ďalšie úseky, čo znamená, že župná nálepka je dostupná pre ďalšie dve župy. Pre istotu si diaľničnú nálepku kúpte ešte pred cestou, aby ste sa kvôli novým spoplatneným úsekom ciest určite vyhli návratu domov s pokutou.  

  

Ceny maďarských diaľničných nálepiek 2024 

Okrem rozšírenia spoplatnených ciest sa zvýšili aj ceny diaľničných nálepiek, čo znamená, že pre vozidlá patriace do cenovej kategórie D1, teda pre osobné autá: ročná nálepka je 57 260 HUF, župná 6 660 HUF, mesačná nálepka je 10 360 HUF, týždenná (10-dňová) 6 400 HUF a jednodňová diaľničná nálepka, ktorá príde 1. marca, bude stáť 5 550 HUF.  

Kategória B2, ktorá dáva autobusom právo používať cestu, skončí 31. januára 2024. Od februára tak budú musieť platiť mýto úmerné ich využitiu, rovnako ako nákladné autá.  

  

Vyber si istotu, nakúp si nálepku!  

Okrem cien nálepiek sa zvýšili aj pokuty, preto je dôležité si pred cestou dať pozor na diaľničnú nálepku. Môžete si to kúpiť najjednoduchším spôsobom na www.madarska-dialnicna-znamka.eu webovej stránke. S vopred zvoleným dátumom začiatku, čím sa uistíte, že počas Vašej cesty budete mať určite práva na používanie ciest. 



EN DE RO HU SK
Táto webová stránka používa cookies s cieľom poskytnúť návštevníkom stránky lepší používateľský zážitok. Ďalšie informácie