Rady a tipy

Prichádza jednodňová maďarská diaľničná nálepka!

V súlade s nariadením EÚ zavedie od marca 2024 jednodňovú diaľničnú nálepku aj Maďarsko. Zverejnené sú aj budúcoročné ceny nálepiek, takže ak často prechádzate alebo cestujete do Maďarska, buďte vždy pripravení! 

Ceny maďarských diaľničných nálepiek na rok 2024 po inflácii vzrástli, takže jednodňová nálepka bude stáť 5 150 HUF v kategórii D1 a bude zavedená od 1. marca 2024. 

  

Platnosť nálepiek 

V porovnaní s platnosťou doterajších nálepiek je doba trvania jednodňovej nálepky odlišná, pretože kým ročné, mesačné, krajské a týždenné (10-dňové) nálepky strácajú platnosť o polnoci deň skončenia platnosti. Jednodňová nálepka bude platná 24 hodín od zakúpenia. 

Preto je obzvlášť dôležité venovať pozornosť dobe platnosti, pretože je ľahké ju prekročiť a pokuta už bude zaslaná. Pri nákupe e-nálepky cez internet sa tomu dá ľahko vyhnúť, keďže systém včas pošle upozornenie o skončení platnosti nálepky. 

  

Výlety v Maďarsku 

Jednodňová nálepka môže byť ideálnou voľbou pre prechádzajúcich, na občasné výlety alebo na cesty trvajúce viac ako 10 dní môžete doplniť týždennú nálepku. Riešením môže byť aj v prípade, že omylom nabehnete na spoplatnenú cestu, keďže jej kúpou do 60 minút sa vyhnete pokute. 



EN DE RO HU SK
Táto webová stránka používa cookies s cieľom poskytnúť návštevníkom stránky lepší používateľský zážitok. Ďalšie informácie