Rady a tipy

Všetko, čo potrebujete vedieť pred cestou do Maďarska

Pred cestou autom je vhodné zhromaždiť si informácie o mýtach v cieľovej krajine alebo krajinách na ceste. Centrálna poloha Maďarsku môže spôsobiť, že veľa krát musíme krajinu precestovať – práve preto sme zhromaždili všetky dôležité informácie pre prípad, že by Vaša cesta autom križovala maďarské cesty.   

 

Spoplatnené cesty 

V Maďarsku sú rýchlostné cesty spoplatnené, takže za používanie diaľnic musíte platiť. Môžete to urobiť zakúpením diaľničnej známky-  na čerpacích staniciach alebo online na webovej stránke: madarska-dialnicna-znamka.eu.

 

Maďarská diaľničná známka online 

Elektronická diaľničná známka má oproti papierovým nálepkám niekoľko výhod:  

  • Je ľahké získať: môžete si to zakúpiť kedykoľvek a kdekoľvek 
  • Doba platnosti: začiatok doby platnosti je možné zvoliť ľubovoľne, takže je možné ju zakúpiť pred cestou 
  • Presnosť: požadované údaje môžeme poskytnúť priamo zákazník, takže je možné ich niekoľkokrát skontrolovať 
  • Vždy je po ruke: jeho platnosť si môžete kedykoľvek prezrieť a skontrolovať v e-mailoch 
  • Rýchle a pohodlné: žiadne čakanie v rade, možno získať z pohodlia pohovky 

  

Čo sa stane, ak použijete spoplatnenú cestu bez e-známky?  

Diaľničné známky je potrebné zakúpiť pred vjazdom na spoplatnenú cestu. Ak tak neurobíte, budú Vám uložené pokuty: Ale je dobré vedieť, že od vjazdu na spoplatnenú cestu máte stále odkladnú lehotu 60 minút. To znamená, že do 60 minút stále máte možnosť zakúpiť si diaľničnú známku a vyhnúť sa pokutám. Najrýchlejší spôsob, ako to urobiť, je kúpiť diaľničnú známku online, pretože tak nemusíte hľadať čerpaciu stanicu.  

 

Výška pokuty 

Ak ste použili diaľnicu bez nálepky a až neskôr si spomeniete na chýbajúcu nálepku, môžete dostať pokutu. Výška pokút sa od roku 2024 zvýšila – pri kategórií D1 do 60 dní pokuta je 21 830 HUF, nad 60 dní môže Vás to stáť 87 270 HUF.   

  

Zvoľte istotu a vyhnite sa pokutám! 

Kvôli zvýšeniu pokút neoplatí sa riskovať, pretože zakúpením už 10-dňovej nálepky sa môžete vyhnúť vysokým pokutám. Kúpte si online maďarskú diaľničnú známku a pohodlne cestujte po maďarských diaľniciach! 



EN DE RO HU SK
Táto webová stránka používa cookies s cieľom poskytnúť návštevníkom stránky lepší používateľský zážitok. Ďalšie informácie