Rady a tipy

Prevezte sa bez prekážok do nového roka na maďarských diaľniciach!

Pred nami sú posledné mesiace roka. Možno sa oplatí plánovať a pripraviť sa na naše budúce cesty už teraz. Ak už viete, že na budúci rok pocestujete do Maďarska, môžete byť užitočné informovať sa o cestách a typoch diaľničných známok, ktoré sa na ne vzťahujú.
 

Typy maďarských diaľničných známok,

Ak sa chystáte navštíviť Maďarsko, mali by ste vedieť, že väčšina diaľnic a rýchlostných ciest je spoplatnená. Predtým, ako sa vydáte na cestu, nezabudnite si kúpiť diaľničnú známku, aby ste sa vyhli prípadným pokutám. Uistite sa, že ste si kúpili diaľničnú známku správnu pre kategóriu vášho vozidla! 

Maďarské diaľničné známky si môžete zakúpiť na rôzne časové obdobia. Predtým, ako sa vydáte na cestu, si môžete vopred vypočítať, ktorý typ známky je pre vás najpraktickejší. Pre tých, ktorí krajinou len prechádzajú alebo plánujú kratšiu dovolenku, môže byť v súčasnosti najpraktickejšou voľbou 10-dňová známka, ale možno očakávať, že od marca dôjde v Maďarsku k zavedeniu jednodňovej známky.  

Župná známka môže byť výhodná pre tých, ktorí pravidelne navštevujú niektorý región krajiny. Tento typ známky platí odo dňa zakúpenia do 31. januára nasledujúceho roka. Tí, ktorí pravidelne využívajú viaceré úseky maďarských diaľnic, môžu zvážiť kúpu ročnej diaľničnej známky, ktorej platnosť končí takisto 31. januára nasledujúceho roka. 


Decembrový predpredaj maďarských diaľničných známok

Chcete sa vyhnúť čakaniu v rade na predajných miestach na začiatku roka? Chceli by ste si ako firemný zákazník pridať náklady na diaľničnú známku ešte do tohtoročných nákladov? Plánujte dopredu a kúpte si známku ešte tento rok. Predaj ročných celoštátnych a župných známok na rok 2024 sa začne v decembri. Nezabudnite však, že ročné celoštátne a župné známky, ktoré si zakúpite v decembri, sú platné až od 1. januára a nie je možné ich použiť v decembri.  

Ak chcete nákup uskutočniť rýchlo a jednoducho, zvoľte nákup e-známky online, vďaka čomu získate požadovanú diaľničnú známku len niekoľkými kliknutiami.  
 
 



EN DE RO HU SK
Táto webová stránka používa cookies s cieľom poskytnúť návštevníkom stránky lepší používateľský zážitok. Ďalšie informácie