Rady a tipy

Po diaľnici dostupné maďarské mestá

Okrem hlavného mesta Maďarska stojí za návštevu mnoho maďarských miest, ktorých objavovanie Vás môže obohatiť o mnoho nových zážitkov. Vybrali sme štyri ľahko dostupné maďarské mestá, ktoré by ste mali počas dovolenky navštíviť. 

Maďarsko má krásne črty, ktoré sú ľahko dostupné pomocou diaľnic. Nižšie sú uvedené mestá, do ktorých sa dá ľahko dostať počas cesty autom. 

 

Győr 

Győr je veľmi bohaté mesto, pokiaľ ide o atrakcie, kde sa nachádza množstvo historických pamiatok, parkov a útulných uličiek. Oplatí sa nájsť si čas na prehliadku. Mesto má výbornú dopravnú infraštruktúru, keďže jeho geografická poloha je výborná. Mesto je ľahko dostupné po diaľnici M1, ale pozor používanie diaľnice je spoplatnené - čo je možné uhradiť zakúpením diaľničnej známky. Nálepku možete zakúpiť na čerpacích staniciach, na internetovej stránke a v mobilnej aplikácii. 

Jáger 

Hlavný vjazd do mesta sa nachádza z diaľnice M3, ktorá si vyžaduje diaľničnú nálepku. V Jágri môžete objaviť zrúcaninu hradu a krásy vinárskej oblasti, kde môžete ochutnať jedinečnú “Egri Bikavér“. Treba si však dávať pozor, keďže v Maďarsku platí nulová tolerancia alkoholu pri šoférovaní! 

Segedín 

Najväčšie mesto južnej Veľkej nížiny, ktoré je výbornou polohou pre tých, ktorí majú radi prechádzky mestom a parky. Hovorí sa mu aj „mesto Slnka“, keďže tu svieti slnko najviac v Maďarsku – práve to robí z neho výbornú turistickú lokalitu. Do mesta, ktorá sa nachádza na brehu Tisy, sa najľahšie dostanete po diaľnici M5, ale aby ste sa vyhli pokutám, kúpte si pred cestou diaľničnú nálepku! 

Siófok 

Mesto sa nachádza na južnom brehu Balatonu, ktoré je výborným miestom na letnú dovolenku a má množstvo turistických atrakcií. Najľahšie je dostupný po diaľnici M7, no počas turistickej sezóny je obzvlášť dôležité presne si naplánovať trasu a kúpiť si nálepku online

 

Dôležité informácie  

  • Vždy si skontrolujte technický stav svojho auta a platnosti dokladov 
  • Venujte zvýšenú pozornosť obmedzeniam rýchlosti – od mája došlo k sprísnenie pravidiel 
  • Pri dlhších, ale aj pri kratších cestách -  je dôležité robiť si pravidelné prestávky 
  • Uistite sa, že máte dostatok hotovosti pre prípad, že by vám niektorá z lokalít neumožňovala platiť kreditnou kartou 
  • Nezabudnite si kúpiť maďarskú diaľničnú nálepku  
  • O kategóriách vozidiel maďarskej diaľničnej nálepky a cenách sa dočítate viac tu


EN DE RO HU SK
Táto webová stránka používa cookies s cieľom poskytnúť návštevníkom stránky lepší používateľský zážitok. Ďalšie informácie