Rady a tipy

Jar na maďarských diaľniciach - čo sa deje?

S príchodom teplejšieho obdobia prechádza zmenami nielen príroda, ale aj maďarská doprava. Dobré počasie prináša chuť cestovať, a tak sa viac ľudí vydáva spoznávať krajinu. Preto je dôležité sa pripraviť ešte pred odchodom - poďme si teda pozrieť najdôležitejšie informácie, ktoré môžu ovplyvniť Vašu cestu. 

  

Zvýšená premávka na diaľnici 

Nie je to len dobré počasie, kvôli ktorému majú maďari chuť cestovať - ale aj séria predĺžených víkendov. V marci budú dve predĺžené víkendy, prvý začína 15. marca, druhý potrvá od 29. marca do 1. apríla. V týchto dňoch možno očakávať zvýšenú premávku na spoplatnených aj bezplatných rýchlostných cestách.  

 

Rekonštrukcie a rozšírenia maďarských diaľnic 

Na jar budú pokračovať obrovské rekonštrukcie ciest na maďarských cestách, ktoré sa dotknú viacerých diaľnic, takže možete očakávať uzávierky či zápchy. Aby ste sa vyhli dopravným zápcham, odporúčame Vám naplánovať si trasu pred odjazdom a počítať s predĺžením cestovného času.  

 

Maďarská jednodňová diaľničná nálepka 

Na jar zavedie jednodňovú diaľničnú nálepku aj Maďarsko v dôsledku nariadenia Európskej únie. Na základe najnovších informácií denná nálepka bude platná od momentu zakúpenia alebo od 0:00 do 24:00 nami zvoleného dňa, takže Vám dáva právo použiť cestu v daný kalendárny deň.  

 

S elektronickou nálepkou je to jednoduchšie! 

Ak cestujete do Maďarska alebo cestujete cez krajinu na jar, odporúčame Vám zakúpiť si diaľničnú nálepku online. Výhodou e-nálepky je, že sa dá kúpiť bez státia v rade, dobu platnosti si môžete kedykoľvek skontrolovať a údaje zadať sami. Môžete nakúpiť aj na vopred stanovený termín, takže počas cesty budete mať určite platnú nálepku. 



EN DE RO HU SK
Táto webová stránka používa cookies s cieľom poskytnúť návštevníkom stránky lepší používateľský zážitok. Ďalšie informácie